Välkommen till en kurs i skedtäljning med slöjdaren Isac Enetjärn!
Söndag 30 juli, kl. 09-16

Den här 1-dags kursen vänder sig till dig som vill utveckla ditt täljande till nästa nivå. Kursen kommer innehålla teori om val av ämnen och demonstration av metoder för klyvning, yxning och täljning av skedar. Det kommer självklart också finnas tid för övning av momenten. Kursen kommer också innehålla en fördjupning i täljgreppens finesser, en kortare introduktion till slipning av skedkniv och dekorering av skedar.

Kursen är en fördjupning i skedtäljning och leds av Isac Enetjärn, tidigare hemslöjdskonsulent. Isac har studerat trä vid Sätergläntan, institutet för slöjd och hantverk. Han brinner för att slöjda i trä med skärande verktyg. Som kursledare lägger han särskild vikt vid val av ämnen, arbetsprocessen och form och funktion.

Kursen riktar sig till dig som har en del tidigare erfarenhet av täljning. Du som deltar bör kunna de vanligaste täljgreppen samt ha täljt en del raka föremål så som smörkniv, stekspade eller liknande. Du är ett plus om du före kursen har provar tälja någon sked eller slev.

När: 30 Juli kl. 09-16

Var: Kungsgatan 98, Umeå

Avgift: 900kr, student: 750kr
Ämnen (material), fika och lån av redskap ingår i kurspriset.

Info & anmälan senast fredag 14 juli: isacenetjarn@hotmail.com

Arrangör: Västerbottens läns hemslöjdsförening

Välkommen med din anmälan!

Anmälan är bindande. Vid anmälan skickas ett bekräftelse mail.
Begränsat antal platser. Först till kvarn.
Vid inställd kurs återbetalas kursavgiften i sin helhet.
Västerbottens läns hemslöjdsförening ersätter inte eventuella rese- eller boendekostnader om kursen tvingas ställas in.