Efter en lyckad första omgång med projektet Slöjdvinter, öppnar vi åter upp för ansökningar till vintern 2022/2023. Slöjdvinter är ett slöjdprojekt för att skapa nya lokala sammanhang och samarbeten där människor möts kring slöjd och hantverk.

Vi söker nu ledare till Slöjdvinter 2022/2023!   

Vill du vara med och skapa viktiga möten för människor? Hemslöjdskonsulenterna i Västerbotten söker nu dig som vill genomföra en aktivitet i ditt närområde med utgångspunkt i slöjd och hantverk!

Aktiviteten ska vara minst 2 timmar. Du väljer själv tid, plats och aktivitetens innehåll. Det kan vara en blandning av olika kulturformer eller hantverkstekniker så länge slöjd/hantverk är en betydande del av innehållet och aktiviteten är gratis för deltagarna. Känn dig fri att utforma aktiviteten antingen med dig som ledare eller så att gruppen lär tillsammans utan formell ledare.

Vi söker dig som har en idé och en vilja att skapa nya sammanhang i ditt närområde. Ansökan är öppen för ny ledare samt för dig som lett en slöjdvinter tidigare.

Aktiviteterna kommer marknadsföras i hemslöjdsföreningens kanaler men det är viktigt att också du som ansvarig har eller upprättar kontakter lokalt för att nå människor i just ditt närområde. Anmälan till aktiviteten tar du som ansvarig emot.

Välkommen med din ansökan senast 23 oktober. Urvalsprocessen görs av länshemslöjdskonsulenterna. Svar på din ansökan kommer senast 27 okt. De som väljs ut kallas kort därefter till ett frivilligt digitalt uppstartsmöte kvällstid.

Ersättning: Aktiviteten arvoderas med ett fast belopp om 999kr skattefritt plus ev. resekostnader och inköp enligt överenskommelse.

Kontakt och frågor: felix.wink@hemslojd.org 070-276 63 99