Västerbottens läns hemslöjdsförening är huvudman för två länshemslöjdskonsulenter med inriktning på hård respektive textil slöjd. Den övergripande arbetsuppgiften är att väcka intresse för, främja och förmedla kunskap om hemslöjd samt att driva slöjdfrågor i olika nätverk. Föreningen och konsulenterna har verksamhetslokaler på Kungsgatan 98 i Umeå men arbetsområdet omfattar hela länet.

Arbetsuppgifter

Som hemslöjdskonsulent kommer Du att svara för information och rådgivning. Arbetet innebär planering och genomförande av kurser, utbildningar, utställningar, temadagar, projekt mm samt administrativa uppgifter på kontoret.

Arbetet är omväxlande och kräver god pedagogisk förmåga, flexibilitet och vana att arbeta både självständigt och i grupp. Du kommer att arbeta mot barn, ungdomar och vuxna. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationer

Du bör ha genomgått Högre hemslöjdsutbildning på HV eller utbildning i Ledarskap i slöjd och kulturhantverk eller motsvarande.  Du behöver initiativkraft, god organisations- och samarbetsförmåga och ska ha lätt att knyta kontakter. Du ska ha lätt att uttrycka Dig i tal och skrift, datavana är ett krav. Körkort och gärna tillgång till bil.

Tillträde: 1 januari 2017 eller enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsgrad: 100 % tillsvidareanställning. Provanställning under 6 månader tillämpas.

Lön: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Ansökan: Välkommen med Din ansökan med meritförteckning och referenser före den 15 november till Västerbottens läns hemslöjdsförening, Kungsgatan 98, 90 332 Umeå.

E-post: info@vasterbottenslojd.se

www.vasterbottenslojd.se

Upplysningar:  Maarit Kalela Brundin, Ordf. , tel 070 527 9273

Monica Fuhrman, Vice ordf. ,  tel. 073 028 1774

Kristina Ersviken, Länshemslöjdskonsulent, tel 070 516 9591