Äntligen är Västerbottens museums nya utställning Textil invigd. Hemslöjdskonulenten Kristina Ersviken har varit med under uppbyggnadsprocessen och bidragit med sina kunskaper. Kikar ni noga i hyllorna ser ni att Hemslöjdsföreningen fått en egen utställningshylla.

Photo 2014-05-02 17 59 13Utställningen rymmer även en arbetsdel där det finns rum för 16 personer att prova på material och tekniker. Det finns en del av Hemslöjdsförlagets böcker på plats för guidning.

Photo 2014-05-02 17 59 33I alla skåp och lådor finns det chans att bekanta sig närmare med materialen, en del i sin råa form fram till färdigt garn. Det finns möjlighet att klämma, känna och dofta. Finns det mer nyfikenhet finns databasen Sofi att slå i. Där får ni reda på textilernas historia och alla plagg och material i utställningen samt en hel del annat matnyttigt kring textil.

En spännande utställning som ändrar form med tiden, väl värt ett besök. För mer bilder och mer om invigningskvällen gå in på PUNKSLÖJD där vår praktikant Petra Eleonora berättar mer.

Foto: Petra Eleonora.