Stilmedveten kommer till Umeå och Västerbottens museum. Varmt välkommen på vernissage på den 7 februari 2015 kl 14.00. Ta chansen att ta del av denna informativa utställning som verkligen får dig att tänka till.
Utställningen pågår mellan 7 feb till 1 mars 2015.

Fram till 2016 turnerar Stilmedveten runt i Sverige med deras utställning. På varje ort ordnas workshops och seminarier för slöjdklasser. Utställningen går utmärkt att besöka även när det inte är någon aktivitet planerad och då är alla välkomna.

Genom utställningens interaktiva och kreativa element lyfts tanken om en mer hållbar klädkonsumtion. Konsumtionsbollen ger en direkt insikt i hur många kilo textilier varje person i Sverige gör av med på ett år. Några enkla klipp i en avlagd t-shirt gör den till en väst eller ett halsband –  ett alternativ till att slänga. Ett broderi gör väskan unik och användbar ett tag till. Hur känns ett komposterbart plagg? Hur ser ett plagg färgat med rost ut? De här och flera andra unika plagg kommer besökare ha möjlighet att pröva.

Utställningen fokuserar på materialet ull och tekniken broderi. Hur känns något stickat av hundhår? Vad kan vi lära av broderi och hur kan vi använda tekniken idag? Vi visar klipp från Utbildningsradions serie Kvalitet kring material och tekniker, prövar på, känner och diskuterar.

Mer info här: http://www.sverigeskonsumenter.se/Stilmedveten/Toppnavigering/utstallningen/