Tälja under en hel helg var vad Roland Fällman och Cleas Hofberg tillsammans med Västerbottens Hemslöjdsförening förverkligade för sina deltagare. De hade tillsammans ordnat ett prova på tillfälle med täljning hos Gubbens, det vill säga hos Roland och Marianne i deras verkstad där de slöjdar krympburkar till vardags.

Träffen var mycket populär och gruppen var fylld till bredden med deltagare, du vet vad talesättet säger, Finns det hjärterum finns det stjärterum. Och det stämde verkligen in här. Hjärtligt, gemytligt och lite varmt blev det.

yxa till materialet innan det är dags att tälja. Händer som håller en yxa på en huggkubbeGruppen fick pröva på att tälja sig en krympburk, en fågel och en sked. Cleas visade till och med hur det går till att yxa fram skedämnet vilket var mycket uppskattat.

tälja skaftet på en skedDet var också roligt att se att det var en spridning både på ålder och kön i gruppen. Det yttrade också om önskemål om en täljträff med barn vilket vi hoppas kunna tillgodose inom en snar framtid.

Finns det kanske något slöjdhantverk du skulle vilja prova på?
Hör gärna av dig till oss på info[at]vasterbottenslojd.se så kan vi se vad vi kan göra.