Hemslöjdskonsulenterna Felix och Petra har varit på konferens med fokus på barn och unga som anordnades av Nämnden för hemslöjdsfrågor. Vilka dagar! Fullmatade med spännande och matnyttig information. Nu är peppen hög på att göra massor med projekt här i Västerbotten.

Under första dagen på konferensen fick vi prova på att slöjda i kombination med teknik under konstnären och makern Harriet Aurell som driver Teknikpedagogik. Tanken att koppla ihop makerkulturen med kvalitetslöjd är tankesvindlande. Vilka fantastiska saker som skulle kunna se ljuset.

Under Harriets workshop  sydde vi på små lysdioder på en liten filtlapp med en specialtråd som leder ström.

Foto 2015-10-12 16 59 02Vi fick också tälja till ett litet stycke balsaträ. Sen var det fårskinn, limpistol, blompinnar, batterier och målarfärg inblandat.

Foto 2015-10-20 09 37 33Resultatet blev ett litet får som lyser med ögonen när någon klappar på det. Ett zombiefår.

Tänk större nu, vad mer kan vi hitta på med teknik och all vår slöjdkunskap. Vackra trälådor med fogade ändar till reglage är en tanke, fast här kan vi i princip spåna hur långt som helst. Får du några idéer? Maila oss gärna så kan vi prata mer.

Foto 2015-10-13 13 00 51Dag två var vi i Botkyrka i Stockholm på Subtopia, ett ställe som sjuder av kreativitet. Subtopia beskrivs som ett kreativt kluster, en inspirerande plats som gav liv åt många drömmar och idéer i sig självt.

Där fick vi bland annat en presentation av Craft Kitchen Fridays. Begreppet är en spinnoff på vår utställning Next Level Craft som turnerar bland de fyra norrlänen. Craft kitchen Fridays är ett himla coolt initiativ i Östersund som riktar sig till unga och unga vuxna som vi absolut inspireras av här i Västerbotten. Vår ambition är att få till något liknande i Umeå.