Ätbart säljer alltid – ett berättarbroderi
Fimbria visar ett sextiotal broderade bilder i formatet 20×20 cm. Bilderna bildar berättelser som projiceras i stort format på vägg. Ett långsamt och tålamodskrävande arbete, litet i formatet, ges ett stort och slagkraftigt uttryck genom att kombineras med digital teknik.

Temat Ätbart säljer alltid uppkom i ett samtal om arbetsvillkoren för konstnärer, konsthantverkare och slöjdare. Det har sedan landat i broderier som på ett eller annat sätt är kopplade till mat.

Broderigruppen Fimbria, Västerbotten
Skellefteå konsthall, 13 september-19 oktober 2014
Vernissage söndag 14 september kl 13.00
Öppettider: tis. 10-19, ons. – sön. 10-16, mån. stängt
Fimbria är en grupp på tretton konstnärer, konsthantverkare och slöjdare med broderi som gemensamt intresse. Vi vill visa på broderiets mångfald och uttryck i vår tid. Stygnen använder vi på både kända och okända sätt. Tillsammans vill vi arbeta för att ge textilkonsten och slöjden mer utrymme på konstscenen.

Kerstin Schmidt, Lina Westerberg, Lotta Berglund, Lena Larsson, Karin Lundström, Britt-Lis Lindqvist, Barbro Frimodig, Lena Söderlund, Eva Dalberg-Axelsson, Rebecka Adelhult Feklistoff, Karin Wisvall, Eva Albrektsson Norberg och Helena Weegar.

Bilden är från gruppens facebookevenemang som du hittar via länken här.