Årets årsstämma ägde rum i Burträsk som bjöd på ett delvist snötäckt landskap med strålande sol. Stämman hölls på Edelviks folkhögskola i deras vackra lokaler som även bjöd på en utställning dagen till ära. Maten var god och kaffet gjorde sitt. Det hanns också med en liten promenad bort till hembygdsgården.

P1000211Carin Lundberg var ordförande på årsstämman och Kirsi Abrahamsson tilldelades rollen som sekreterare.

Foto 2016-03-19 11 55 01 (1)

Madeleine Birmé fick det ena diplomet och ett förtjänstmärke i guld med motiveringen: För sin tekniska skicklighet och utvecklandet av näverslöjd i Västerbotten. På bilden håller Västerbottens läns hemslöjdsförenings ordförande i diplomet medan hemslöjdskonsulenten Kristina Ersviken berättar om Madeleines arbete då hon tyvärr inte själv kunde närvara. Det andra förtjänsmärket som delades ut gick till Gerd Häggman med motiveringen: För sitt starka engagemang och sina stora insatser i föreningen. Grattis Madeleine och Gerd!

Fil 2016-03-22 14 22 03Vädret var fantastiskt och det var vår i luften vilket var fantastiskt när vi besökte hembygdsgården innan eftermiddagsfikat. Där fanns det mycket slöjd att titta på och inspireras av.

Foto 2016-03-19 13 35 11

Ordföranden Maarit Kalela Brundin, Anders Brundin och Cleas Hofberg går mellan hembygdshuset och njuter av våren.
Tack till dig som kom och deltog på stämman. Och till er andra, hoppas vi ses nästa år!