För tredje året i rad drar vi iväg på en spännande kryssning mellan Umeå-Vasa. Att mötas, glädjas, inspireras och lyckas. En slöjdfestival för gemenskap, lärande, nätverkande och skapande! 

Arrangörer för Slöjdfestivalen är Stiftelsen Juthbacka, Österbottens hantverk rf/Hantverkets hus Loftet, Slöjdvetenskapen vid Åbo Akademi Vasa och Västerbottens läns hemslöjdsförening. Festivalen ordnas i samarbete med Wasaline, Morakniv, KulturÖsterbotten och livsstilsprogrammet Strömsö YLE 5 samt hantverksbutiker i Vasa och Umeå.

Bokningen stänger 9/1 2019. 

26-27 januari 2019 Kastar vi loss!

__________________________________________________

PROGRAM (Tider och program är preliminära och kan komma att förändras)

LÖRDAG 26/1:

(alla tider är lokala tider)

Digital hantverkskarta över butiker i Umeå med hantverk och lokalproducerat. (Vissa med aktivitet och specialerbjudanden)

Kl. 17:00 Samling färjeterminalen, Holmsund

Kl. 18:00 Avgång Holmsund

Kl. 18:15 Välkomstskål.

Kl. 18:30 – 19:30
Föreläsning med Lotta Blom, även känd som Tant Kofta. Lotta kommer att hålla en inspirationsföreläsning om färg och berätta
om hur det är att arbeta med textil. Föreläsningen är på svenska.

Kl. 19:45 – 20:30
Föreläsning STAY SHARP – med en Morakniv. ”s u r o l l e ” Jögge Sundqvist, Moraknivs ambassadör, berättar om täljkniven, slöjden och om vikten att hålla sig skärpt. Föreläsningen är på svenska.

Kl. 21:30 Slöjddiskussion. Samtal och gemenskap kring hantverk. Svenska/finska.

Kl 23:30 Ankomst Vasa (busstransfer till hotellet)

__________________________________________________

SÖNDAG 27/1:

(alla tider är lokala tider)

Kl. 10:00 – 17:00 Besök vid Österbottens museum + Kuntsi museum för modern konst + Tikanoja konsthem 11-17 + Vasa Konsthall 11-17 (Inträde till museet ingår i biljetten, men besök sker på egen hand.)

Kl. 11:00 – 13:30

Programpunkt 1 A: Tälj din egen Morakniv.
Under slöjdare Jögge Sundqvists erfarna ledning gör vi vår egen Morakniv. Utifrån ett färskt ämne skaftas ett Moraknivblad #106 som huggs och täljs till en skön form. Ett flertal avancerade täljgrepp ingår i workshopen.                                                                                                                                                    

Programpunkt 1 B: Fläta en Korg.
Passa på att testa fläta dig en korg av juteväv i ledning av duktiga Ulrika Fagernäs. Vi gör en mindre smidig variant korgarna i workshopen.

Programpunkt 1 C: Studie besök bakom kulisserna på Strömsö där YLE och SVT serien med samma namn spelas in. Besöket leds av programledaren Lee Esselström. Bussen avgår från Loftet. 

Kl. 13:30 Lunch på Folkhälsan

Kl. 14:30-16:30

Programpunkt 2 C: Studie besök bakom kulisserna på Strömsö där YLE och SVT serien med samma namn spelas in. Besöket leds av programledaren Lee Esselström. Bussen avgår från Loftet.

Kl. 15:30 – 18:00

Programpunkt 2 A: Tälj din egen Morakniv.
Under slöjdare Jögge Sundqvists erfarna ledning gör vi vår egen Morakniv. Utifrån ett färskt ämne skaftas ett Moraknivblad #106 som huggs och täljs till en skön form. Ett flertal avancerade täljgrepp ingår i workshopen.                                                                                                                                                    

Programpunkt 2 B: Fläta en Korg.
Passa på att testa fläta dig en korg av juteväv i ledning av duktiga Ulrika Fagernäs. Vi gör en mindre smidig variant korgarna i workshopen.

 

Kl 18:00-19:00 Fri tid 

Kl 19:00 Busstransfer till terminalen

 

Kl. 20:00 Avgång Vasa

 

Kl. 23:30 Ankomst Holmsund

 

__________________________________________________

Pris: 1850 SEK. Rabatterat pris för medlemmar i Västerbottens läns hemslöjdsförening 1650 SEK

I priset ingår: Kryssning tur&retur Umeå-Vasa, Skärgårdsbord-buffé Umeå-Vasa, fika båda båtresorna, Busstransfer tur&retur i Vasa, del i dubbelrum ink. frukost Sokos Hotel Vakarna, lunch söndag, möjlighet att delta i en workshop ink. material samt föreläsningar, inträde Österbottens museum x4 och Studiebesök på Strömsö.

Tillägg för singelrum: 320 SEK

Observera att middag söndagskväll inte ingår.

Anmälan: (Läs igenom noga)

När du anmäler dig till FESTIVALEN måste du ange ditt namn, födelsenummer, din e-mailadress. Samt anmäla dig till EN workshop under söndagen och vilken tid du vill på studiebesöket på Strömsö (självklart behöver du inte välja en aktivitet både förmiddag och eftermiddag om du istället vill spara mer tid till museibesök till exempel). Anmäler dig gör du genom att skriva in workshopens och studiebesökets programpunk i ditt mail. Observera att platserna till workshoparna är begränsade och det är först till kvarn som gäller.

OBS! Ange i anmälan önskemål om person att dela rum med.

OBS! Ange i anmälan önskemål  om specialkost.

Kostnad

För medlemmar: 1650 SEK (ange medlemsnummer)

Andra: 1850 SEK

Maila din anmälan till: felix.wink@hemslojd.org 

När du har skickat in din anmälan får du en bekräftelse till den mejladress du har uppgett i samband med anmälan. I denna bekräftelse framgår det till vilken workshop och studiebesök du anmält dig till. Du bör ta med denna bekräftelse på kryssningen, det är din biljett till workshopen. Du får ännu ett separat mejl med faktura för ditt deltagande.

Avbokningsregler:

För passagerare som avbokar 14 dagar innan avgång debiteras 25% av biljettpriset. 7 dagar innan avgång debiteras 50% av biljettpriset. För passagerare som avbokar senare än 4 dagar före avgång debiteras 100 % av biljettpriset.