Följ med ombord på en unik slöjdupplevelse till havs! 28-29/1 2017 Kastar vi loss!

I ett möte mellan Sverige och Finland där vi förenas i glädjen att göra/skapa med händerna i olika workshops, föreläsningar, film och försäljning av hantverk och design. Du kommer att ha möjlighet att prova på att göra en Himmeli (geometrisk halmslöjd), jobba med läder, spinning, testa på programmering och 3D-printining eller sticka i en härlig gemenskap tillsammans. Frida Arnqvist-Engström känd från gerillaslöjd och den populära bloggen Kurbits.nu medverkar ombord tillsammans med Jim Björni och Lee Esselström från lifestyle-programmet Strömsö som sänds på Yle Fem och SVT. Och under lördagen innan vi går ombord på färjan  har vi ett intressant program med besök på en mängd intressanta butiker, museum eller varför inte följa med på ett besök till Sliperiet, på konstnärligt campus!

 

Slöjdkryssning 2017

Workshops

 

 • Läder / gör din egen mobiltelefonväska
 • Ullspinning
 • 3D programmering och printning
 • Himmeli / geometrisk halmslöjd
 • Stickning

Föreläsningar / Film

 

Hantverksmarknad

 

 • Eija Koski
  Neulenettikahvila Pirjoliisa
 • Limmo design
 • Firma Bäck
 • Louhittaren luola (Knitlobs lair)
 • Loftet

Frida och Erika presenterar exklusivt ”Yarn: the Movie”

Yarn: the Movie tar oss på en färgstark resa mellan tre internationella huvudkaraktärer där den röda tråden är de tre konstnärernas gemensamma kärlek till garnet och kreativiteten. Med början på Island får vi följa med den här lekfulla och tankeväckande filmen runt världen där vi ser garnet binda allt samman, fysiskt och filosofiskt.

frida-och-erikalogo-yarn

Det sker även mycket mer på denna fullmatade Festival!

Hantverks och Design marknad, Slöjd pop-up’s, stickning all night long, god mat, m.m. Och innan avfärd på lördagen finns ett härligt program med aktiviteter i Umeå.

Boka din och dina vänners plats redan nu eller kanske känner du nån du skulle vilja ge bort denna fina kryssning till? Detta är en perfekt julklapp! Boka genom att klicka på knappen till höger och fyll i uppgifterna!

Praktisk information:

Tider:

28-29 / 1 / 2017

Lördag kl 18:00 – Färjan avgår från Holmsund.

Söndag kl 11:30 – Färjan anländer i Holmsund.

Pris:

1 200 kr kostar biljetten för Slöjdkryssningen

I priset ingår: båtresa Umeå – Vasa T/R, skärgårdsbord, kaffe+sött/salt, workshops och material inträde föreläsningar, inträde ”Yarn the movie”, slöjd pop-up, del i dubbelhytt och frukost.

Avbokningsregler: För passagerare som avbokar 7 vardagar innan avgång debiteras 50% av biljettpriset. För passagerare som avbokar senare än 4 vardagar före avgång debiteras 100 % av biljettpriset. Namnändring är kostnadsfri upp till 4 dagar innan avfärd.

Exakta tider och mer information, medelas närmare avfärd!

Löpande uppdateringar sker på vasterbottenslojd.se och facebooksidan Västerbottens läns Hemslöjdsförening, samt instagram @vasterbottenslojd

Vi ses ombord!

                                  Samarbetspartners