1 KVM LIN – VÄSTERBOTTEN

 

 

 

 

 

 

Välkommen till 1 KVM LIN VÄSTERBOTTEN 2022!  Förra året var intresset för att odla rekordstort och 6000 deltagare odlade lin i hela landet. 1 KVM LIN är nu också ett nordiskt projekt med syfte att sprida kunskap om linet – odling, beredning och slöjdande. 

Alla kan odla lin! Allt du behöver är frö och en kvadratmeter!

På latin heter lin Linum usitatissimum, det betyder det högst nyttiga. Sällan har väl ett namn beskrivit en växt så bra. Linet klär oss, värmer och föder oss. Och linet drivs av sol, jord och vatten. Linet delar en tusenårig historia med oss människor. För länge, länge sedan kom människan på att den smäckra stjälken döljer en urstark fiber. Den upptäckten har varit till glädje för både Farao och piga. Lin är en underbar växt och vi vill att fler ska lära känna den blå lilla blomman!

Bor du i Västerbotten och vill odla lin med oss?

Så här går det till; anmäl dig via vårt webbformulär så får du hem ett brev med fröer och en enkel odlingsinstruktion. 1 maj är sista dagen att anmäla sig så att fröerna kommer i backen i tid. Vi skickar ut fröerna i början av maj, de räcker till att odla 1 kvm. Det kostar ingenting att vara med.

Anmälningstiden har gått ut men är du intresserad av att delta så mejla till:

rebecka.a.feklistoff [at]hemslojd.org.

Vill du veta mer, kontakta oss på: info[at]vasterbottenslojd.org

1 kvm lin är ett projekt som drivs av Svenska hemslöjdsföreningar riksförbund SHR, hemslöjdsföreningar och hemslöjdskonsulenter/utvecklare runt om i landet. I Västerbotten samarbetar Västerbottens läns hemslöjdsförening, länshemslöjdskonsulenterna och Handens hus i Skellefteå.

Mer information om hela projektet går att hitta här: www.hemslojden.org/fa-kunskap/1-kvm-lin

Välkommen med din anmälan!